Терапии за тяло

Мезотерапията е основен метод за възстановяване на клетъчните структури, подхранване на кожата, заличаване на белези от акне или хирургични интервенции, който стимулира производството на колаген и еластин и отстранява подкожните мастни депа. В самото начало терапията е използвана за лечение на ревматологични и травматологични заболявания, активно използвана през 50-те години от французина д-р Мишел Пистор.

Години по-късно мезотерапията навлиза като основен компонент в естетичната медицина, набирайки все по-голяма популярност при премахването на бръчки, целулит, стрии, белези и тъмни кръгове около очите, косопад и др.

Самата процедура представлява подкожно инжектиране на смес от различни лекарствени, хомеопатични, козметични, растителни вещества в добавка с витамини, минерали, хиалуронова киселина, антиоксиданти и др. Целта на този богат коктейл от активни съставки е значително подобряване на външния вид на лице или тяло чрез премахване на мастните струпвания, стимулиране на обмена на веществата в тялото, регенериране на клетките, подхранване на кожата.

Фактът, че третира различен набор от проблеми – както по лицето и скалпа, така и по тялото, мезотерапията се разделя на няколко вида. Мезотерапията за тяло се прилага в няколко направления и в зависимост от резултатите, които целѝ да постигне, е:

  • премахване на целулит
  • отстраняване на мастни натрупвания
  • отстраняване на набръчкана и отпусната кожа в областта на корема, деколтето, шията
  • намаляване и пълно премахване на белези
  • намаляване на стрии

В зависимост от третираната зона се прилага различен коктейл от вещества по преценка на лекуващия проблема доктор. След провеждане на консултация и извършен преглед, дерматологът преценява в кои области ще бъдат въведени подхранващи вещества, както и какъв да бъде интензитетът на процедурите.

В най-общия случай мезотерапията за тяло отнема между 3 и 10 процедури, а при нужда достига и до 15-20 терапии, в интервал между 3 и 6 седмици.

Методът за намаляване на целулит в никакъв случай не е болезнен, но предизвиква определен дискомфорт поради многобройните убождания с игла за въвеждане на активните вещества. Поради тази причина лекарят може да прецени дали да постави предварително обезболяващ крем на определените за инжектиране места или да добави обезболяващи в коктейла за подкожно нанасяне.

Мезотерапията за тяло има видим ефект още след първата процедура. Тя е изпитан метод, който подпомага разграждането на мазнини и има дълготраен ефект на места, където кремове и лосиони срещу целулит не достигат.

В Belle Femme се използват висококачествени технологии и козметични продукти, които гарантират по-голяма продължителност на ефекта от процедурата, както и възвръщането на естествения блясък на кожата. Консултацията с опитен специалист, в лицето на д-р Манджукова, спомага за правилната преценка в избора на процедура и води до постигането на желани резултати.

 

Д-р Манджукова © 2021 All rights reserved. Terms of use and Privacy Policy

Call Now ButtonОбади се сега